Wie financiert uw zorg?

Wat betaalt u voor Zorg in natura?

U betaalt een eigen bijdrage welke afhankelijk is van uw inkomen. Op basis van de gegevens die u verstrekt wordt er door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) de hoogte van uw eigen bijdrage vastgesteld. U kunt hier meer over lezen in de brochure van het CAK die op verzoek aan u toegestuurd kan worden.

PersoonsGebonden Budget

Een PersoonsGebonden Budget (PGB) is een geldbedrag waarmee u zelf zorg kunt inkopen. U kiest zelf uw zorgverleners uit. Of u huurt een organisatie zoals ERD Begeleiding in, die in uw opdracht gaat werken. Met hem maakt u afspraken over wat er gedaan moet worden, de dagen en uren waarop de hulp voor u werkt en de vergoeding die u daarvoor uit het PGB betaalt. Op die manier houdt u zelf de regie over de hulp. Daarmee houdt u ook de touwtjes van uw eigen leven zelf in handen.

U kunt vanuit het PGB ook eigen zorgverleners inschakelen. Bijvoorbeeld uw dochter betalen die u in het weekend hulp biedt. De zorgcoördinator helpt u hier graag bij. Uiteraard zijn er ook nadelen aan het zelf beheren van uw budget. U moet een administratie bijhouden en periodiek verantwoording afleggen hoe u het budget hebt besteed.

Bij ERD Begeleiding kunt u ook terecht voor het beheer van uw budget. We kunnen uw administratieve last overnemen en de benodigde zorg voor u organiseren en coördineren.

Workshop en lezingen

De kosten voor een workshop of lezing in overleg
exclusief materiaal en reiskosten

ERD begeleiding en Advies gevestigd in Gemeente Deventer

KVK nr. 58494650

BTW nr. NL.2417.89.151.B01

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert