Het Deventer Ziekenhuis heeft de Beste Werkgever-Award gewonnen in de categorie ziekenhuizen. Dat maakte Effectory vanmorgen bekend, dat samen met Intermediair jaarlijks de tevredenheid onder werknemers peilt.

In het onderzoek van Effectory en Intermediair beoordeelden 636.978 werknemers in totaal bijna vijfhonderd werkgevers. In uiteenlopende branches zijn negentien organisaties uitgeroepen tot Beste Werkgever. Zij mogen een jaar lang dit keurmerk dragen.

Frankelandgroep

In de categorie VVT (verpleeg-, verzorgingshuizen, thuiszorg) kwam de Schiedamse Frankelandgroep net als vorig jaar als beste uit de bus. Met een totaalcijfer van 8,9 scoorde de zorginstelling op alle onderzochte thema’s ver boven het landelijk gemiddelde. Met name trots op organisatie (9,3), gewaardeerd door organisatie (8,9), vertrouwen in leiding (8,9) en vertrouwen in toekomst organisatie (9,2) scoorden hoog. De Frankelandgroep eindigde net even boven Buurtzorg, die jarenlang de Beste Werkgever-ranglijst aanvoerde. Buurtzorg doet het overigens nog steeds niet slecht en krijgt een drie-sterrenwaarding van de werknemers. Dat betekent dat het eindrapportcijfer een halve punt  of meer boven het branchegemiddelde uitsteekt.

De winnende organisaties scoorden vooral goed op betrokkenheid van de medewerkers en bevlogenheid, schrijft Effectory in het begeleidende persbericht. ‘Bovendien nemen nemen de winnende werkgevers de mening van hun mensen serieus. Zij vragen naar hun ideeën en gebruiken die ook om hun organisatie te verbeteren.’