Wat is psycho-sociale begeleiding?

Psycho-sociale begeleiding is een werkvorm waarbij jij als mens centraal staat. In dit werk gaan we er van uit dat ieder mens de mogelijkheid tot verandering in zich heeft, maar dat de toegang tot die verandering door eerdere ervaringen geblokkeerd is geraakt. Ieder mens maakt, bewust of onbewust, steeds opnieuw keuzes om zo min mogelijk pijn en angst te ervaren. Hierdoor bouw je een repertoire op aan mogelijkheden om met pijn en angst om te gaan.

Soms werken veel van die oplossingen, die we vaak als kind al bedacht hebben, niet meer in het leven van een (jong)volwassene. Je bent je er echter niet van bewust, dat je nog steeds op die oude strategieën teruggrijpt.
Psycho-sociale begeleiding is actief, doelgericht, inzicht gevend en autonomie bevorderend. Wat zoveel wil zeggen dat jij zelf het roer van je leven weer in handen leert nemen.

Aan de slag…

Samen met jou of met jou en je partner verkennen we die gebieden waar je last van hebt, wat spanning geeft. Vervolgens stellen we een plan van aanpak op en gaan we aan het werk. Er wordt niet alleen met je gepraat, maar je gaat ook letterlijk met jezelf aan de slag.

Lichaam en geest kunnen in deze therapie niet los van elkaar gezien worden. Het lijf wordt gebruikt om contact met je gevoel te krijgen. Dit kan op vele manieren, maar nooit zonder jouw toestemming!
Door deze manier van werken kom je stap voor stap tot de kern van het probleem en leer je nieuwe manieren om hier mee om te gaan.

Meld je nu aan

[contact-form-7 404 "Nicht gefunden"]