Gezinsbegeleiding
In een gezinsbegeleiding werkt een professionele hulpverlener met jullie als gezin aan de manier van communiceren binnen het gezin en het omgaan met problemen die zich stellen. De hulpverlener kan ook bemiddelen bij conflicten in het gezin.
Voor wie?
Er zijn in je gezin voortdurend spanningen en conflicten en je hebt het gevoel dat jullie hierin vastlopen en jullie willen professionele hulp in het verbeteren van de relatie in jullie gezin .
Wat doen we?
- Erd begeleiding onderzoekt samen met jullie de bestaande gezinssituatie en de zorgen en vragen waarmee elk gezinslid zit.
- geeft inzicht in de onderliggende patronen die jullie gezinsleven beïnvloedt.
- bemiddelt bij spanningen en tussen leden van het gezin.
- bemiddelt ook tussen het gezin en andere diensten, zoals de school
- ondersteunt jullie bij gebeurtenissen die jullie gezinsleven verstoren
- werkt aan een goede communicatie tussen binnen het gezin. Zo leren jullie problemen helder benoemen naar elkaar. Je vindt nieuwe manieren om open en eerlijk met elkaar te spreken.
- zoekt samen uit hoe je je gedrag, mening en gevoelens kan veranderen
- leert jullie op een andere manier omgaan met elkaar,
- ondersteunt je om opnieuw meer te investeren in die zaken die minder aandacht kregen door de problemen: vrije tijd, vrienden, werk, wonen,…
Hoe werken we?
- Samen bepalen we wat jullie belangrijk vinden dat er verandert. We werken op jullie tempo.
- We spreken in de eerste plaats jullie krachten aan. Dit geeft opnieuw zelfvertrouwen dat jullie de situatie in handen kunnen nemen.
- Met alle gezinsleden werken we . In de loop van de begeleiding kunnen we afwisselend individueel met één of meerdere gezinsleden werken en gesprekken hebben met jullie als gezin.
- We hebben aandacht voor de mensen om je heen en de betekenis ervan voor jullie gezin: collega’s, ruimere familie, vrienden en werk.
- We hebben aandacht voor de verschillende dingen die voor jullie belangrijk zijn: wonen, finance, kinderen, relatie, comfort, ontspanning.